Ruski komandosi uporabljajo italijansko puško Beretta ARX160

by Urednik

FOTOGRAFIJE RAZKRILE “NOVO” OBOROŽITEV RUSKIH SPECIALCEV

Pripadniki ruskih sil za posebne operacije (Силы специальных операций – Sily specialʹnyh operacij) so se nedavno fotografirali pri predstavitvi svojega orožja civilistom, pri tem pa so bili oboroženi z italijansko jurišno puško Beretta ARX160 – zanimivo je, da do sedaj informacija o tej puški v njihovi oborožitvi ni bila znana.

Vojaški analitiki so na fotografijah ruskih komandosov, objavljenih na družbenih omrežjih, identificirali italijansko karabinko ARX160. Doslej v javnih virih ni bilo nobenih informacij o ruskem nakupu najnovejših jurišnih pušk italijanske izdelave.

ARX160 je italijanska modularna puška proizvajalca Beretta, ki jo je razvil za italijanske oborožene sile v  sklopu programa Soldato Futuro (“vojak prihodnosti”). Italijanska vojska puško ARX160 uporablja že od leta 2008 – neodvisno od programa Soldato Futuro – skupaj z bombometom GLX160, ki ga je mogoče namestiti pod puško. Konec leta 2015 je Beretta predstavila tudi že izboljšano različico puške z oznako ARX200 v Nato kalibru 7,62 × 51 mm, ki se vse od tedaj dobavlja Italijanski vojski.

Pripravil: A. Knific, foto: Twitter

 

Povezani članki