Rusko letalo Su-35 v Turčiji na letalsko-tehnološkem festivalu

by Urednik

RUSIJA V TURČIJO NAPOTILA LOVCA SU-35

Rusko letalo Su-35 je pristalo v Turčiji, kjer bo prikazano na letalskem in tehnološkem festivalu, je v soboto poročala ruska državna tiskovna agencija TASS, ki se sklicuje na rusko Združeno letalsko korporacijo (UAC).

“Večnamensko bojno letaol Suhoj Su-35 je priletelo na turško letališče Ataturk, kjer sodeluje na razstavi Technofest,” je ruska tiskovna agencija TASS citirala tiskovnega predstavnika UAC.

Ankara je začela razmišljati o ruskih Su-35 po odločitvi ZDA prejšnji mesec, da ustavi dobavo radarsko prikritih letal F-35 Turčiji, potem ko je država prevzela ruske zračnoobrambne raketne sisteme S-400 ob izraženih ameriških pomislekih in bojazni, da bi se Rusija dokopala do nekaterih ključnih skrivnosti v delovanju in tehnologiji ter radarskem odkrivanju sicer radarsko ”nevidnega” (prikritega) lovca pete generacije F-35.

Po obisku turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdoğana 27. avgusta v Moskvi, kjer je na mednarodnem letalskem in vesoljskem salonu MAKS 2019 pregledal bojni letali Su-35 (4++ generacije) in Su-57 (5.generacije), je ruski predsednik Vladimir Putin dejal, da se Moskva in Ankara pogovarjata o morebitni skupni proizvodnji ruskih letal Su-35 in druge vojaške opreme.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki