Skupne vojaške vaje sirskih, ruskih in iranskih sil v zahodnem Deir Ezzorju

by Urednik

VOJAŠKE VAJE V OSREDNJEM DELU SIRIJE

Sirske, ruske in iranske sile izvajajo skupne vaje na zahodnem območju Deir, na vojaških vajah, ki so se začele 1. oktobra, sodelujejo letalske in raketne enote, poroča sirski dnevnik al-Watan.

»Ti dogodki sovpadajo z državljansko vstajo proti Sirijskim demokratičnim silam (SDF) in ameriški okupaciji na večini njihovih območij [na severovzhodu Sirije],” je zapisano v kratkem poročilu al-Watana.

Več lokalnih virov, med njimi Deir Ezzor 24, Euphrates Post in Deir Ezzor Media Center, je potrdilo, da v zahodnem Deir Ezzorju poteka skupna sirijska, ruska in iranska vaja. Vir je povedal, da so Sirske obrambne sile (SDF) obvestile o vajah tamkajšnje prebivalstvo.

Sirijska arabska vojska (SAA) in njeni zavezniki nadzirajo center mesta Deir Ezzor, zahodno podeželje, zahodni breg doline reke Evfrat in majhen žep na vzhodnem bregu reke, medtem SDF nadzoruje celotno vzhodno in severovzhodno podeželje.

Zdi se, da so vaje usmerjene odvračanju SDF in koalicije pod vodstvom ZDA. V zadnjih mesecih je več virov trdilo, da koalicija načrtuje napad na zahodni breg Evfrata, da bi prerezala pot do Iraka.

Pripravil: B. Knific, foto: SouthFront

Povezani članki