Biatlonska elita se meri na Pokljuki

by Urednik

Slovenska vojska partner pri izvedbi biatlonskih tekem

Prvič po vrhuncu sezone, olimpijskih igrah v Sočiju, biatlonska elita nadaljuje s tekmami v svetovnem pokalu in se ta konec tedna, od 5. do 9. marca, meri na Pokljuki.

Zimske olimpijske igre v Sočiju so slovenski športniki z osmimi medaljami in kopico drugih vrhunskih uvrstitev za vedno zapisali na zgodovinski trak slovenskih športnih uspehov. Med drugim je biatlonska Teja Gregorin osvojila sploh prvo olimpijsko medaljo za slovenski biatlon. Po Sočiju biatlonke in biatlonci nadaljujejo s svetovnim pokalom in prva postaja je v Sloveniji, na Pokljuki.

Biatlonski center na Pokljuki bo prizorišče treh tekem za dekleta in fante: šprint (četrtek), zasledovanje (sobota) in skupinski štart (nedelja). Biatlonska elita z najboljšimi slovenskimi predstavniki – Janez Marič bo na Pokljuki zaključil kariero – je v kombinaciji z lepim vremenom pravi magnet za obisk Pokljuke in doprinos k navijaškemu vzdušju. Sonce in visoke temperature delajo nekoliko preglavic organizatorjem, med njimi je tudi Slovenska vojska, saj razmočen sneg, tega je sicer v izobilju, na progi od tekmovalcev zahteva še dodatne napore.

Biatlon - svetovni pokal na Pokljuki

Pomoč Slovenske vojske

Med 1. in 10. marcem 2014 Slovenska vojska za izvedbo svetovnega pokala v biatlonu nudi namestitvene, materialne in kadrovske zmogljivosti. V uporabo je ponudila nastanitve v vojaških objektih na Pokljuki, vojaške parkirne površine, snežni plug, snežne sani in terenski štirikolesnik, zagotavlja tudi oskrbo s hrano. Med tekmami bo za pravilnost rezultatov skrbelo 22 pripadnikov Slovenske vojske, ki so kvalificirani sodniki s potrebnimi licencami, zagotavlja pa tudi celovito komunikacijsko-informacijsko podporo.

Na Bledu je Slovenska vojska začasno postavila računalniško omrežje v informacijskem središču tekmovanja, obenem zagotavlja organizacijo in delovanje radijskih omrežij, dopolnilno zdravstveno oskrbo v ambulanti nujne medicinske pomoči in na tekmovališčih ter nujno medicinsko pomoč z dežurnim helikopterjem na letališču Brnik. Za prevoze bo skrbelo 25 vojaških voznikov s petimi osebnimi vojaškimi vozili, desetimi kombiniranimi vojaškimi vozili in vojaškimi tovornimi vozili, pripadniki Slovenske vojske pa tekme v biatlonu podpirajo tudi z zagotavljanjem meteoroloških podatkov.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: Delo, Siol

Biatlon - svetovni pokal na Pokljuki

Povezani članki