FOTO: Srbski bombometi RBG 40mm/6 M11 v rokah sirskih upornikov

by Urednik

SIRSKI UPORNIKI UPORABLJAJO (TUDI) SRBSKO ROČNO OROŽJE

Pred dnevi so na spletu objavili fotografije sirskih upornikov iz vrst islamske brigade al-Safwa in Suqur al-Shamalu, ki so v spopadih na severu Aleppa oboroženi z večstrelnimi bombometi RBG 40mm/6 M11 revolverskega tipa, ki ga je razvilo srbsko državno podjetje Yugoimport SDPR.

Večstrelni bombomet BRG 40mm/6 M11 revolverskega tipa je sodobno, lahko pehotno orožje za podporo. Bombomet ima šestcevni boben, ki ga obrača spiralna vzmet, samo orožje pa deluje podobno kot revolver z dvojnim delovanjem (DA), izdelan pa je iz aluminijevih zlitin in jekla (mehanski deli).

Cev bombometa je ožlebljena, orožje tehta 5,4 kg, dolgo pa je 600 mm z iztegnjenim (zložljivim) kopitom pa 825 mm. Bombomet BRG 40mm/6 M11 je opremljen z naprednimi namerilnim sistemom, nameščenim na picatinnyjevi letvi, omogoča pa namerjanje na razdalje od 350 do 400 m. Učinkoviti domet pri indirektnem ognju je najučinkovitejši na razdalje med 200 in 400 m, najboljši – najnatančnejši – zadetki pa so na razdalji med 150 in 200 m.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube, Yugoimport

 

Povezani članki