Strmoglavil ukrajinski Su-27, pilot umrl

by Urednik

NOVA TRAGIČNA NESREČA UKRAJINSKEGA LOVCA SU-27

Na severozahodu Ukrajine je na polja blizu letališča Ozerne strmoglavil lovec Su-27 iz 831. taktične letalske brigade Ukrajinskih letalskih sil, pilot pa je v nesreči izgubil življenje.

Ukrajinski vojaški krogi so sporočili da je v soboto, 15.12.2018, popoldne med pripravo na pristanek po opravljenem rutinskem poletu v okrožju Žitomira strmoglavil lovec Su-27 z repno oznako 55. Ukrajinski generalštab je objavili sporočilo o smrti pilota, preiskava o nesreči pa je v teku. Fotografije, ki jih je objavil nizozemski Scramble Magazine, kažejo na veliko škodo na letalu, čeprav le to ni popolnoma uničeno.

Ukrajinski lovci Su-27 so izdelani še v Sovjetski zvezi, Rusija pa  jih v temeljito izpopolnjenih izvedenkah proizvaja še naprej. Ukrajinci imajo v svoji floti okoli 18 lovcev Su-27, tako enosede kot dvosede.

Ukrajina je sicer pred nedavnim že izgubila dvosedega Su-27 – nesreča se je zgodila med vajo z letalci Letalstva Nacionalne garde ZDA, v pilotski kabini dvosedega lovca pa je na drugem sedežu sedel ameriški pilot, nesreče pa pilota nista preživela.

Pripravil: B. Knific, foto: Scramble Magazine

 

Povezani članki