Su-35S / F-22: boj razuma

by Urednik

LOVEC SUHOJ SU-35S PO NEKATERIH ZMOGLJIVOSTIH PREKAŠA AMERIŠKEGA F-22 RAPTOR

Že zdaj so ruski letalski konstruktorji na osnovi Su-35 uresničili praktično celotno ideologijo bojnega letala pete generacije, kar ustvarja možnost, da Rusija lahko začne pred ostalimi s snovanjem letal šeste generacije bojnih letal. Hkrati že Su-35 – označen kot letalo 4’’ generacije – v marsičem po zmogljivostih prekaša edino danes operativno bojno letalo pete generacije – F-22 raptor.
Radiolokacijski sistem (radar) upravljanja “Irbis”, vgrajen v Su-35, omogoča zaznavanje ciljev na rekordni oddaljenosti kar 400 km, spremljanje tridesetih ciljev hkrati in napad na do osem ciljev (vir: Ministrstvo za obrambo RF – mil.ru).
Perspektivni letalski kompleks letalstva prve bojne črte PAK-FA oziroma T-50 je uspešno prestal redni ciklus preizkušanja. Po letu 2017 naj bi bilo to letalo že pripravljeno za operativno uporabo v enotah. Za zdaj pa bodo ruske letalske enote dobile skorajda enakovredno – večnamensko bojno letalo Su-35S (C). Gre pravzaprav za to, da so vzporedno z nastajanjem lovca pete generacije (najprej je bil projektiran samo v številkah) uvajali in izpopolnjevali že razvite elemente lovskega letala prihodnosti. Navsezadnje je nastal Su-35S, ki sicer pripada generaciji 4++, praktično pa je vseh svojih lastnostih in zmogljivostih, z izjemo slabe radarske opaznosti – t.i. stealth tehnologije – v trenutku prehoda v serijsko proizvodnjo in operativno rabo dosegel raven lovca – prestreznika pete generacije. Še več, po nekaterih zmogljivostih je Su-35S celo presega edino lovsko letalo pete generacije v operativni rabi, ki ga danes predstavlja ameriški F-22 raptor. Če s pomočjo sistema “Irbis” Su-35 izsledi nasprotnikovo letalo na razdaljo 400 km, lahko raptor izsledi cilj zgolj na 300 km. Poleg tega ruski sistem omogoča operativno izsleditev in spremljanje štirih kopenskih ciljev hkrati. Navigacijski sistem na Su-35S avtonomno določa lokacijo letala in parametre njegovega gibanja tudi v pogojih, v katerih satelitske navigacije ni in tudi ne povezave s talnimi radarskimi postajami ter službami. Torej lovec tudi ob izključitvi sistemov GPS ali GLONASS ne “oslepi”.
Rusko vojno letalstvo naj bi do konca leta 2015 dobilo 48 letal Su-35S. Dejansko bo to 48 letal pete generacije, saj je Su-35S skorajda identičen s PAK-FA (z izjemo  že omenjene uporabe »stealth« tehnologije)  po svojih elektronskih sistemih, po upravljanju in krmarljivosti ter oborožitvi. Tako bo pilotom tudi omogočen lažji prehod na letala pete generacije, ki bodo poleg omenjenih lastnosti in zmogljivosti še radarsko (»nevidna« S&W MO9 shield) slabo opazna.
Zdaj se tudi že odrejajo gabariti in idejne rešitve “letečih strojev”, ki bodo zagospodarili na nebu v drugi polovici 21. stoletja.  Ni še jasno, ali bodo v njihovih kabinah sedeli piloti ali roboti, bodo pa ta letala opremljena s še bolj izpopolnjeno elektronsko opremo in z novimi oborožitvenimi sistemi.
Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos, vir: Ruska Rec
VIDEO SPODAJ: Suhoj Su-35S

Povezani članki