Švedski vojaki bodo marširali v srbskih škornjih

by Urednik

SRBSKO PODJETJE USPEŠNO PRI PRODAJI GUMENIH ŠKORNJEV V SKANDINAVIJO

Švedska vojska bo iz Srbije dobila opremo – vojaške čevlje podjetja Tigar Fabrika obuce, prvi tovornjak pa jih je dober teden pred Božičem odpeljal v to skandinavsko državo.

Direktor podjetja Tigar AD Vladimir Ilić je za srbsko tiskovno agencijo Tanjug povedal, da jih je pred dnevi tovornjak iz Pirota odpeljal na Švedsko, dobave pa bodo nadaljevali v januarju in februarju 2021.

“To so posli, ki so pomembna za naš ugled proizvajalca. Sklenili smo dobavo za Finsko vojsko (15.000 parov v vrednosti 660.000 evrov) in jo bomo nadaljevali prihodnje leto. Naše velike stranke so že potrdile naročila za naslednje leto in mislim, da bomo tudi v prihodnjem letu uspešno nadaljevali začeto delo. Za švedsko vojsko izdelujemo posebno različico vojaških čevljev, ki so specifični po tem, da lahko prenesejo temperature do 40 stopinj pod ničlo in so prilagojeni za pripenjanje smuči, ki jih uporabljajo vojaki skandinavskih držav,” je dejal Ilić.

Pirotsko podjetje, ki je ob izdatni državni pomoči preživelo, je pred privatizacijo in trenutno zaposluje 1250 delavcev, ki delajo s polno zmogljivostjo.

Pripravil: B. Knific, foto: Tigar

Povezani članki