V Alepu ubit ruski polkovnik Ruslan Galicki

by Urednik

SIRSKA VOJSKA VSE BLIŽJE ZAVZETJA ALEPA

Ruski vojaški zdravniki so se nekaj dni zaman trudili, da bi rešili življenje ruskemu polkovniku Ruslanu Galickemu, ki je bil ranjen med napadom upornikov na eno od stanovanjskih četrti v zahodnem delu Alepa v Siriji. Od tam sicer poročajo, da je Sirska vojska vse bližje popolnemu zavzetju mesta.

Polkovnik Ruslan Galicki je bil ranjen v artilerijskem napadu t.i. opozicije na eno od stanovanjskih četrti v zahodnem delu Alepa, pravi sporočilo Ministrstva za obrambo Ruske federacije.

Polkovnik Galicki je bil poveljnik Pete gardne tankovske brigade Vzhodnega vojaškega okrožja, v Sirijo pa je bil premeščen kot vojaški svetovalec. Kot poroča ruska agencija Lenta, bodo ruskega častnika posmrtno odlikovali.

Sirski observatorij za človekove pravice sicer poroča, da je vojska zvesta sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu (ob letalski pomoči Rusije) zasedla že več kot 90 odstotkov mesta Alep in je že skoraj popolnoma porazila sirske upornike. Iz vzhodnega dela mesta (ki se še ni predal) je le v nedeljskem dopoldnevu pobegnilo več kot 10.000 civilistov, od začetka ofenzive v sredini novembra pa že več kot 120.000.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki