V Angliji strmoglavil ameriški helikopter HH-60 pave hawk

by Urednik

AMERIŠKI HELIKOPTER SIKORSKY HH-60 STRMOGLAVIL V MOČVIRJE, KI GA JE POPLAVILA PLIMA

V Angliji je v močvirje strmoglavil ameriški helikopter Sikorsky HH-60G pave hawk, v nesreči pa so umrli štirje člani posadke.

V torek 7. januarja 2014 je okoli 18h v bližini kraja Cley v močvirje v Angliji na obali Severnega morja strmoglavil ameriški helikopter Sikorsky HH-60G pave hawk. V helikopterju so bili štirje ameriški vojaki, ki pa nesreče niso preživeli. Reševalci so dolgo iskali morebitne preživele, saj jim je delo otežilo tudi morje, ki ob plimi zalije območje, kjer se je zgodila nesreča.

Posadka ameriškega helikopterja Sikorsky HH-60G pave hawk, ki je letel v paru še z enim helikopterjem, je bila med nesrečo na trenažnem poletu nizkega letenja ob morski obali. Zaenkrat še ni znano kaj je vzrok za nesrečo, ki jo peiskujejo. Razbitine helikopterja in naboji so raztreščeni na površini nogometnega igrišča, so povedali predstavniki policije. Posadka drugega helikopterja (na sliki zgoraj) je takoj po nesreči pristala v bližini in skušala najti morebitne preživele. Po besedah tiskovnega predstavnika drugi helikopter verjetno ni bil vpleten v nesrečo.

Strmoglavljeni helikopter Sikorsky HH -60 pave hawk je bil iz baze RAF Lakenheath blizu Suffolka, kjer domuje tudi 48. zračna eskadrilja Ameriških letalskih sil (USAF). Letalska baza Lakenheath se nahaja približno 50 kilometrov od kraja nesreče.

Pripravil: A. Knific, foto: ITV

Povezani članki