V Rusiji po strmoglavljenju prizemljili vse lovce MiG-29

by Urednik

RUSKE LETALSKE SILE PRIZEMLJILE VSE LOVCE MIG-29

Ruski lovec MiG-29 je v petek 3. julija 2015 strmoglavil v bližini letališča Kushchyovskaya v Krasnodarskem okrožju med vojaško vajo. Pilot se je še pred strmoglavljenjem letala uspel katapultirati in so že poskrbeli zanj ter ni v življenjski nevarnosti, je sporočilo Ministrstvo za obrambo Ruske federacije.

Polet je lovsko letalo MiG-29 opravljalo brez oborožitve, pilota pa je našla kopenska služba za iskanje. Kot so še zatrdili na ruskem Ministrstvu za obrambo, je lovec padel izven naseljenega območja, do nesreče pa naj bi po prvih podatkih prišlo zaradi odpovedi enega od motorjev (čeprav odpoved enega motorja običajno še vedno omogoča let in pristanek).

Vir iz poveljstva Ruskih letalskih sil (Voyenno-Vozdushnye Sily Rossii) je za agencijo Tass dejal, da je sta možna vzroka za nesrečo ptica, ki je priletela v motor letala, ali odpoved enega motorja. Ruske letalske sile so vse do zaključka preiskave vzrokov za nesrečo lovca MiG-29 v južnoruskem okrožju Krasnodar prizemljile vsa vojaška letala tega tipa (skupaj okoli 290). Komisija obrambnega ministrstva Ruske že raziskuje vzroke za nesrečo.

To je že drugi lovec MiG-29, ki je strmoglavil v Rusiji od začetka letošnjega poletja. V začetku junija je dvosedežni lovec MiG-29 strmoglavil v bližini območja Ashuluk v regiji Astrahan na jugu Rusije.

Pripravil: B. Knific, foto: Military forum

SORODNE NOVICE:

Rusija kupila 16 lovcev MiG-29 SMT

Rusko ministrstvo za obrambo je pri proizvajalcu Mikojan-Gurevič naročilo 16-ih naprednih lovcev MiG-29 SMT za 470 milijonov dolarjev.

V Rusiji strmoglavila lovec MiG-29 in lovski-bombnik Su-34

V začetku junija 2015 sta na jugozahodu Rusije med trenažnim poletom strmoglavili dve bojni letali Ruskih letalskih sil – večnamenski lovce MiG-29, le slabe tri ure za tem pa še lovski bombnik Su-34.

Povezani članki