V Sirijo prispeli ruski lovski bombniki Su-34

by Urednik

RUSKE LETALSKE SILE V SIRIJO POSLALE NAJSODOBNEJŠE LOVSKE BOMBNIKE SUHOJ SU-34

V vojaško bazo v sirski provinci Latakija naj bi v teh dneh v senci transportnih letal Tu-154 priletelo šest ruskih lovskih bombnikov Su-34 fullback, že od prejšnjega tedna pa je v Siriji tudi 28 različnih ruskih jurišnikov – lovskih bombnikov, poroča italijanski spletni portal The Aviationist.

Bombniki Suhoj Su-34 so v Sirijo prileteli v spremstvu potniško – transportnega letala Tu-154 Vojnega letalstva Ruske federacije, »skrivali« pa naj bi se v njegovi (radarski) senci. Kot navaja omenjeni vir, so do takšnih zaključkov prišli na osnovi radarskega opazovanja.

V sirski letalski bazi Bassel Al-Assad v Latakiji naj bi tako nastajala ruska letalska baza, ki naj bi nudila podporo Sirski vojski pod vodstvom Bašarja Asada v boju proti sirskim upornikom in tudi proti v Rusiji prepovedani Islamski državi.

Ameriški obveščevalci navajajo podatek, da naj bi bilo v tej letalski bazi še pred tem 28 vojaških letal: štirje lovski bombniki Su-24, 12 jurišnikov Su-25 in 12 lovcev Su-30.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

SORODNE NOVICE:

Suhoj Su-34 »fullback« – leteči racak

Novi taktični lovski bombnik Suhoj Su-34 je po več kot 20 letih razvoja in testiranja začel kariero v Ruskih letalskih silah, ustrezno uredbo je ruska vlada sprejela v marcu 2014.

Rusija kopiči bojna letala in helikopterje v Siriji

Potem ko so na sirsko letališče Bassel Al-Assad v Latakiji najprej prispeli štirje ruski lovci Suhoj Su-30 in osem vojaških helikopterjev, naj bi v naslednjih dneh tja prispelo še 24 ruskih bojnih letal.

Povezani članki