V Slavjansku sestrelili še en helikopter Mi-8

by Urednik

Separatisti sestrelili že vsaj 6 helikopterjev Ukrajinske vojske

Po poročanju Ukrajinske vojske so pro-ruski separatisti v bližini Slavjanska sestrelili vojaški helikopter Mi-8 in pri tem ubili 12 ukrajinskih vojakov, med njimi tudi enega izmed generalov.

V poročilu so predstavniki ukrajinske Narodne garde zapisali: ” 29. Maja 2014 ob približno 12.30 uri so teroristi v bližini mesta Sloviansk v regiji Doneck sestrelili helikopter Mi-8 ukrajinske Narodne garde. V napadu je bilo 12 pripadnikov Narodne garde, ki so raztovarjali hrano za četrto cestno zaporo. Ubitih je bilo šest pripadnikov ukrajinske Narodne garde, vključno s helikoptersko posadko, in šest predstavnikov posebne enote Berkut. En izmed tehnikov Narodne garde je še živ, vendar hudo poškodovan.”

Nacionalna garda je tudi potrdila, da je bil med žrtvami napada na helikopter Mi-8 tudi general Serhiy Kulchytsky, ki je vodil oddelek za bojno usposabljanje Nacionalne garde. Helikopter naj bi sestrelili s prenosnim raketnim sistemom zemlja-zrak.

Ukrajinski vojaški helikopter so separatisti sestrelili sredi hudih bojev, ki potekajo v okolici mesta Slavjansk v vzhodni Ukrajini, ki je v zadnjih tednih postalo središče spopadov med pro-ruskimi uporniki in ukrajinskimi vladnimi silami. Mesto se nahaja približno 160 km zahodno od ruske meje, v njem in okolici pa se konstantne odvijajo spopadi.  Stanovanjska območja so pogosto so pogosto cilj obstreljevanja vladnih sil, zato so nekateri prebivalci že zbežali.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Sorodne novice:

V Ukrajini sestrelili še en helikopter Mi-24

06/05/2014

V spopadih med pro-ruskimi separatisti in Ukrajinsko vojsko v mestu Slavjansk na vzhodu Ukrajine umrlo že vsaj 30 ljudi, sestreljen še en helikopter Mi-24.

Ukrajina v spopadih uporablja helikopterje z oznakami Združenih narodov (UN)

14/05/2014

Združeni narodi (UN) so opozorili oblasti v Kijevu, da v vojaških operacijah v jugovzhodni Ukrajini ne smejo uporabljati helikopterjev z oznako UN (United Nations).

Povezani članki