VIDEO: Film Dmitrija Rogozina – “Kalašnikov”

by Urednik

DOKUMENTARNI FILM O NASTANKU IN RAZVOJU JURIŠNIH PUŠK KALAŠNIKOV

Podpredsednik ruske vlade Dimitrij Rogozin, zadolžen za vojaškoindustrijski kompleks, je v letu 2013 predstavil film o eni najbolj razširjenih in priljubljenih avtomatskih pušk AK- 47 kalašnikov (in njenih različicah), ki jo je skonstruiral legendarni ruski konstruktor Mikhail Kalašnikov, ki je v 94-letu umrl 23. decembra 2013. Prvi film Dmitrija Rogozina  nosi ime “Kalašnikov” in je posvečen ognjenemu orožju, v angleščini pa si ga lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Obširna predstavitev legendarnega konstruktorja in jurišne puške AK-47 kalašnikov s posterjem je objavljena v reviji Obramba, marec 2014.

Medtem pa je Dimitrij Rogozin že napovedal, da se pripravlja na snemanje filma o letalih Konstrukcijskega biroja Suhoj.

“Suhoj – izbira cilja bom poimenoval  svoj drugi avtorski film o ruskem orožju in oborožitvenih sistemih,” je na twiterju zapisal Rogozin. Na svoji strani na družabnem omrežju Facebook pa je objavil, da bo snemal film o lovcu Su-35 ter drugih letalih Konstrukcijskega biroja Suhoj. Dodal je še, da je namen teh filmov o moči in lepoti ruskega orožja propaganda ruske oborožitvene industrije.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Dokumentarec “Kalašnikov”

Dokumentarec Dmitrija Rogozina Kalasnikov

 

Revija Obramba, marec 2014

Obširna predstavitev legendarne jurišne puške AK-47 kalašnikov in poster.

 

Umrl Mihail Kalašnikov, konstruktor AK-47

V 94-letu umrl legendarni Mihail Kalašnikov, konstruktor ene najbolj razširjenih in najbolj priljubljenih avtomatskih pušk AK- 47.

Povezani članki