VIDEO: ”ISIS z brezpilotnim letalom uničil iraški tank M1A1 abrams”

by Urednik

ISLAMSKA DRŽAVA RAZVILA MINI BOJNA BREZPILOTNA LETALA

Na spletu se je pojavil videoposnetek napada na iraški glavni bojni tank M1A1 abrams z brezpilotnim letalom, ki je nanj odvrgel majhno bombo. Brezpilotnik naj bi pripadal skrajnežem Islamski države (ISIS, Daesh), ki so posnetek in novico tudi objavili.

Avtentičnost videoposnetka sicer še ni ne potrjena in tudi ne zanikana, so pa pripadniki Islamske države v Iraku in Siriji (ISIS) že pred nekaj meseci oznanjali, da uporabljajo oborožena brezpilotna letala (UAV) proti iraškim silam. V teh dneh pa so sporočili, da jim je uspelo z brezpilotnim letalom uničiti glavni bojni tank Iraške vojske M1A1 abrams v bližini Mosula, o čemer naj bi pričal tudi spodnji videoposnetek, poroča Defence Blog.

Za napad na iraškega abramsa so uporabili doma narejeno brezpilotno letalo. Glede na vire iz vrst Iraške vojske je v napadu izgubil življenje en vojak, medtem ko tank ni resneje poškodovan.

Pripadniki ISIS-a sicer že več mesecev uporabljajo brezpilotna letala za fotografiranje in snemanje položajev sovražnikov (izvidniške naloge), spopadov in tudi za napade z  improviziranimi eksplozivnimi napravami, ki so postopoma postale vse bolj napredne. Kot je razvidno iz fotografij, gre za majhne bombe, velike vsega kakšnih 20 centimetrov, ki jih pritrdijo pod krili brezpilotnega letalnika.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

 

VIDEO: ”ISIS z brezpilotnim letalom uničil iraški tank M1A1 abrams”

Povezani članki