VIDEO: Med nastopom na vojaških igrah strmoglavil helikopter Mi-28

by Urednik

NOVA NESREČA LETALNIKA RUSKE VOJSKE

V nedeljo 2. avgusta 2015 je med nastopom skupine Berkut na prvih Mednarodnih vojaških igrah, ki potekajo v ruski regiji Ryazan, strmoglavil jurišni helikopter Mil Mi-28N (NATO: havoc), pilot je pri tem umrl, kopilot pa je hudo poškodovan, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Pilot helikopterske akrobatske letalske skupine Berkut, ki nastopa s šestimi bojnimi helikopterji Mi-28, je med nastopom na vadbišču Dubrovichi izgubil nadzor na letalnikom in se začel vrteti, nato pa strmoglavil na tla. Nesrečo bojnega helikopterja Mi-28 so zabeležile tudi kamere in si jo lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva, je najverjetnejši razlog za nesrečo okvara hidravličnega sistema, Ruske letalske sile pa so po nesreču začasno prizemljile vse helikopterje Mi-28 (skupaj okoli 85, še 108 naročenih).

Akrobatska helikopterska skupina Berkut je bila ustanovljena že leta 1992 in je nastopala s helikopterji Mi-24. Nato so v letalski vojaški bazi Torzhok nekaj mesecev pred 100. obletnico Ruskih letalskih sil leta 2012 začeli priprave na nastop s helikopterji Mi-28. Skupina Berkut je del Ruske vojske in nastopa s helikopterji v kamuflažnih barvah Ruske vojske.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum, You Tube

VIDEO: Med nastopom na vojaških igrah strmoglavil helikopter Mi-28

Povezani članki