VIDEO: Nastop Ruskih vitezov in Strižev nad Sevastopolom

by Urednik

PUTIN PRVIČ LETOS OBISKAL KRIMSKI POLOTOK

V Rusiji so letos 9. maja še posebej slovesno praznovali dan zmage ob 70. obletnici končanja druge svetovne vojne. Pestro dogajanje je bilo tudi na Krimskem polotoku, kjer se je vojaške parade udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je prvič obiskal Krim po njegovi priključitvi k Rusiji.

Ruska mornarica je na slovesnosti pokazala 10 vojaških ladij, vključno s križarko Moskva, ki je paradni konj ruske Črnomorske flote. Ob njej so pluli tudi rušilec Kerch, korvete Aleksandrovets, R- 239 in Shtil, hovercrafta Samum in Bora, Pytlivyi, minolovec Admiral Žukov in obmejna patrulja ladja Zhemchug. Sevastopol je preletelo tudi več kot 70 letalnikov Ruskih letalskih sil v različnih formacijah, med drugim tudi helikopterji Mi-28 havoc in Ka-52 alligator, bojna letala Su-25 frogfoot, lovski-bombniki Su-34 in strateški bombniki Tu-95 bear.

Največ zanimanja pa je požel nastop vojaške akrobatske skupine Diamant Kubinka, sestavljen iz petih lovcev Suhoj Su-27 letalske skupine Ruski vitezi in štirih MiG-29 letalske skupine Striži. Obe akrobatski skupini Ruskih letalskih sil “domujeta” v letalski bazi Kubinka.

V spodnjem videoposnetku je prikazan nastop lovcev Su-27 in MiG-29 nad Sevastopolom 9. maja 2014, ki je posnet tudi iz kamere enega izmed letal Su-27.

Pripravil: A. Knific, foto: You Tube

VIDEO: Nastop Ruskih vitezov in Strižev nad Sevastopolom

Povezani članki