VIDEO: Posnetki ruskih zračnih napadov v Siriji

by Urednik

RUSKA VOJSKA IZ ZRAKA POSNELA NAPADE NA BUNKERJE ISLAMSKE DRŽAVE

Rusko obrambno ministrstvo je v sredo 30. septembra 2015, torej prvi dan vojaškega posredovanja, v javnosti objavilo prve videoposnetke napadov na bunkerje pripadnikov Islamske države v Siriji, ki so jih napadla letala Ruskih letalskih sil.

Rusko obrambno ministrstvo je ob tem objavilo tudi podrobno poročilo o rezultatih prvega dne ruskih zračnih napadov (vojaškega posredovanja v Siriji) na militantno skupine Islamska država v Iraku in Siriji (ISIS) na sirskem ozemlju.

Tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konoshenkov je novinarjem dejal, da so Ruske letalske sile napadle 20 različnih ciljev (položajev) z  vojaško opremo Islamske države, kot tudi komunikacijske objekte, skladišča orožja, streliva in goriva, ob tem pa niso uničili civilne infrastrukture oz. prizadeli območij v bližini.

“Zračne napade smo začeli izvajati šele po tem,  ko smo pridobili podrobne obveščevalne podatke od sirskih oboroženih sil,” je dejal general Konoshenkov.

Predsednik Vladimir Putin je pred tem zaprosil Svet federacije, zgornji dom ruskega parlamenta, za dovoljenje za uporabo ruskih oboroženih sil v tujini. Zahteva je bila odobrena s soglasno odločitvijo.

VIDEO: Ruski uradni posnetki zračnih napadov na položaje Islamske države

Iz Sirije pa prek zahodnih medijev prihajajo novice, da so ruska vojaška letala (Rusija ima v Siriji letala Su-24, Su-25, Su-30 in Su-34, kakor tudi helikopterje Mi-17 in Mi-24) napadla predvsem položaje sirskih upornikov in ne položaje Islamske države. V spodnjem videoposnetku je zbranih več posnetkov napadov ruskih letalnikov v Siriji.

Pripravil: A. Knific, foto: You Tube

VIDEO: Ruski zračni napadi v Siriji

Povezani članki