VIDEO: Rusija uspešno preizkusila protiladijsko raketo Kh-35U

by Urednik

TESTIRANJE NOVE RUSKE PROTILADIJSKE RAKETE

Rusija je uspešno testirala protiladijske rakete Kh-35U (ASM), ki so jih na cilje izstrelili iz lovskih bombnikov Su-34 v pomorskem testnem območju Pacifiške flote Ruske mornarice, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

V okviru izvajanja načrtovanih bojnih misij na pomorskem preizkusnem območju Pacifiške flote so s pomočjo letal Su-35 testirali najnovejše protiladijske vodene rakete Kh-35U. Delovanje raket so preizkusili v težkih pogojih, ki so posnemali plovbo skupine bojnih ladij. Vseh osem lansiranj raket Kh-35U je bilo uspešnih, vse pa so zadele cilj, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Napredno protiladijsko manevrirno raketo Kh-35U je razvilo podjetje KTRV. Kh-35 je prva ruska univerzalna raketa, ki jo bodo lahko uporabljali tako kopenski, pomorski in letalski sistemi. Nova raketa za usmerjanje uporablja satelitski navigacijski sistem Glonass in aktivni radar za iskanje cilja, po besedah razvojnikov pa naj bi bila imuna na sovražnikove protiukrepe. Namenjena je uničevanju površinskih ladij do izpodriva 5.000 t in kopenskih ciljev. Doseg rakete Kh-35 je do 250 kilometrov.

Pripravil: A. Knific, foto: youtube

VIDEO:

 

 

Povezani članki