VIDEO: Ruski lovec Su-57 letel le 5 metrov nad tlemi

by Urednik

NOVA PREIZKUŠANJA IN PRIKAZ ZMOGLJIVOSTI LOVCA SU-57

Uradni televizijski kanal ruskega obrambnega ministrstva TV Zvezda je nedavno na spletu objavil edinstvene posnetke para ruskih lovcev 5. generacije Suhoj Su-57, ki so ju snemali iz vojaškega transportnega letala An-12.

Na videoposnetku je mogoče videti nekatere manevrirne sposobnosti novega ruskega lovca, kot tudi nizko letenje nad terenom in prelet vzletno-pristajalne steze letališču Astrakhan. Lovec Su-57 se je počasi spustil nad pisto in pred pospeškom in dvigom v nebo letel le približno pet metrov nad tlemi.

Ruski lovec 5. generacije Suhoj Su-57  (PAK FA – Perspektivnij Aviacionnij Kompleks Frontovoj Aviacii) je namenjen tako dosegi prevlade v zraku kot ofenzivnim nalogam. Su-57 je kot razvojno letalo z oznako T-50 prvič poletel leta 2010, najkritičnejša točka tega letala pa je bil pogonski sklop. V konstruktorskem biroju Suhoj so izdelali deset prototipnih letal Su-57, ki so jih poganjali Saturnovi turboventilatorski motorji z dodatnim zgorevanjem produkt 117, dejansko derivati motorjev AL-41F-1S, kakršni poganjajo lovca 4.++ generacije Su-35. Rusi so nato zanje razvili novi motor NPO Saturn produkt 30  (izdeliye 30). Zaenkrat se še ugiba, kdaj se bo začela serijska proizvodnja letala.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

 

 

Povezani članki