VIDEO: Sirska vojska odkrila skladišče orožja Islamske države

by Urednik

ISLAMSKA DRŽAVA POSEDOVALA SODOBNO OROŽJE IZ ZAHODA

Sirska vojska je ob osvoboditvi mesta Al Mayadin, ki leži ob reki Evrfrat na vzhodu države, odkrila skladišča orožja pripadnikov Islamske države (ISIS, Daesh), v njih pa so našli najsodobnejše orožje in strelivo iz ZDA, Belgije, Velike Britanije ter Izraela, je novinarjem sporočil sirski brigadni general Hasana Suheila.

Po besedah brigadnega  generala Sirske vojske bodo za pakiranje in odvoz orožja iz mesta potrebovali vsaj šest dni. Mesto Al Mayadin je Islamska država namreč uporabljala kot logistični center z dobro organiziranim sistemom skladišč in delavnic. Po osvoboditvi so sirski vojaki, zvesti predsedniku Basharju al-Assadu,  v mestu odkrili večje količine sodobnega orožja malega kalibra, strelivo, protioklepno orožje, topove, granate, mine, pa tudi tanke in oklepna pehotna vozila, ki so jih pred meseci borci Islamske države zasegli Iraški vojski.

Sirska vojska je novinarjem poleg naštetega orožja pokazala tudi radarsko opremo, medicinske pripomočke in delavnico za izdelavo brezpilotnih letal, ki so jih uporabljali za izvidniške naloge in bombardiranje.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

VIDEO: Zaseženo rožje ISIS-a

Povezani članki