VIDEO: Ukrajinci reklamirajo motorje s posnetki iz sirske vojne

by Urednik

NEUSPEŠNA SESTRELITEV “DOBRA” REKLAMA ZA MOTORJE

Ukrajinski proizvajalec helikopterskih motorjev Motor Sich začel kontraverzno oglaševalsko kampanjo, ki temelji na posnetku poskusa sestrelitve helikopterja Mi-8 iz sirske državljanske vojne.

V začetku tedna se je na spletnem portalu YouTube pojavila kontraverzna reklama za ukrajinske helikopterske motorje podjetja Motor Sich, ki proizvaja motorje za helikopterje in letala. Za reklamo so uporabili kar posnetek poskusa sestrelitve helikopterja iz sirske državljanske vojne. Ukrajinski Motor Sich želi prikazati odpornost njihovih proizvodov s posnetkom sirskih upornikov, ki so z raketo zemlja-zrak zadeli helikopter Mi-8 Sirske vojske, ta pa kljub zadetku ni strmoglavil.

V posnetku sirski uporniki ob zadetku sirskega vladnega helikopterja z IR vodeno raketo kričijo “Allahu Akbar”, kar pomeni Bog(Alah) je velik. Na koncu se pojavi še slogan podjetja, ki je povezan s sirsko vojsko in deluje kot odgovor na vzklike upornikov – “Motorsich Akbar” (v smislu motor je velik).

Seveda pa niso vsi helikopterji v Siriji imeli takšne sreče, saj obstaja kup posnetkov, ko je sirskim upornikom uspelo sestreliti vladni helikopter.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

 

Povezani članki