VIDEO: Zadet sirski Su-22

by Urednik

SIRSKA LETALSKE SILE ZELO DEJAVNE V ZADNJEM ČASU – ALI SELIJO LOVCE V IRAN?

V spodnjem videoposnetku je prikazano letalo Suhoj Su-22 fitter Sirskih letalskih sil, ki so ga zadeli sirski uporniki, pred strmoglavljenjem v provinci Daraa. Iz posnetka lahko sklepamo, da je sirskemu lovskemu bombniku Su-22 po zadetku iz levega krila puščalo gorivo.
V zadnjem tednu so bila letala in helikopterji Sirskih letalskih sil bolj dejavna kot običajno, kar je poročal tudi Generalštab Turške vojske. Poročali so, o povečani aktivnosti Sirskih letalskih sil v bližini turške meje.
Potem ko so se v medijih pojavili tudi zapisi, da je morda Sirija preselila nekatera izmed svojih vojaških letal v Iran, kjer naj bi jih shranila oz. skrila pred morebitnim napadom ZDA in zaveznikov, je turški Generalštab podrobneje poročal o povečani aktivnostih Sirskih letalskih sil.
Več sirskih letal Su-24 fencer in helikopter Mi-17 je namreč v začetku oktobra letelo v smeri Turčije oz. proti turški meji, nato pa le nekaj kilometrov pred turškim zračnim prostorom zavilo. Turške letalske sile so na morebitno kršenje odgovorile z vzleti parov lovcev F-16, vendar do incidenta v nobenem primeru ni prišlo.
Pripravil: A.K.
VIDEO:

Povezani članki