Akcija!

Orožje skozi tisočletja – ENCIKLOPEDIJA OROŽJA

29,90 

Knjiga Orožje skozi tisočletja – ENCIKLOPEDIJA OROŽJA na 368 straneh sistematično prikaže vsa orožja od pradavnine do danes. V besedi in sliki je prikazan ves razpon pripomočkov ter naprav, ki si jih je človek v tisočletjih svojega obstoja izmislil za boj in vojskovanje. Podobne naprave glede na način delovanja so zbrane v skupine, pri katerih so obrazložene osnove njihovega delovanja, poleg pa so slikovno prikazani izbrani primerki iz različnih delov sveta.

Redna cena: 31,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Ni na zalogi

Kategorija: Značke: ,

Opis

Orožje skozi tisočletja – ENCIKLOPEDIJA OROŽJA

Slovita, nadvse pregledna knjiga Davida Hardinga iz ameriške založbe THE DIAGRAM GROUP in njegove skupine strokovnjakov za vse vrste orožij, ki je doživela že vrsto izdaj v ZDA, Veliki Britaniji in Nemčiji, je tudi pri nas izšla že drugič, tokrat z dodano vsebino tudi v slovenščini, v prevodu in priredbi poznavalcev, ki soustvarjajo revijo Obramba. Za slovenski prostor predstavlja ta knjiga še posebno obogatitev. Izjemno bogat vir podatkov s področja tehnike in tehnologije orožja, kakršen je bil javnosti nekdaj težko dosegljiv ali sploh nedosegljiv, je pred vami v slovenskem jeziku.

Knjiga v besedi in sliki prikazuje ves razpon pripomočkov in naprav, ki si jih je človek v tisočletjih svojega obstoja izmislil za boj in vojskovanje. Pred bralcem se razgrinja reprezentativen izbor vseh kultur. Razvrščajo se po najpreprostejšem merilu in sicer po načinu delovanja. Podobne naprave so zbrane v skupine in razložene osnove njihovega delovanja, poleg pa so slikovno prikazani izbrani primerki iz različnih celin.

Enciklopedija orožja bo tako več kot dobrodošla slehernemu, ki se zanima za orožje kot del vojaške tehnike in tehnike nasploh, in ne bi smela manjkati na delovni mizi slovenskega častnika in podčastnika, v knjižnicah, med priročniki obramboslovcev, študentov, ljubiteljev orožja, v knjižni omari slovenskega razumnika.

368 strani, številne nazorne skice in risbe, kratice, znamenite osebe…, orožja od kamnite dobe do samovodljivih-sofisticiranih sistemov…

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

Leto Izida

Jezik

Vezava

ISBN/EAN

Mere izdelka v x š

Založba

Prevajalci

Janez J Švajncer, Janez Hartman, Aleš Janc, Miroslav Ulčar, Rok Štupar, Gregor Dolenc

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Orožje skozi tisočletja – ENCIKLOPEDIJA OROŽJA”