V Afganistanu ranjen pripadnik Slovenske vojske

by Urednik

NA MISIJI ISAF V AFGANISTANU USTRELILI SLOVENSKEGA VOJAKA

Danes je bil v Afganistanu ranjen  eden od pripadnikov 20. kontingenta Slovenske vojske. Incident naj bi se zgodil med izvidniško nalogo, ko je bila napadena skupina pripadnikov slovenskih sil za posebna delovanje (ESD).

Slovenski specialec je dobil strelno rano – krogla mu je prestrelila nogo. Vojaka so v bolnico prepeljali s helikopterjem in ni v življenjski nevarnosti.

20. kontingent SV, ki je v Afganistanu od lanskega septembra, sestavlja 33 vojakov in dva civilna strokovnjaka. Večina slovenskih vojakov je sicer nastanjena v oporišči Arena pri Heratu, vendar še ni znano, kje je bil pripadnik SV ranjen in v katero bolnico so ga prepeljali.

Po neuradnih podatkih gre za 37-letnega pripadnika SV, svojci pa so bili že obveščeni. To ni bil prvi podobni incident pripadnikov SV v teh državi, kjer so prisotni v sklopu mednarodnih mirovnih sil že 11 let, vendar pa na srečo smrtne žrtveni bilo. Slovenski vojaki bodo ostali v Afganistanu do letošnjega  junija.

Pripravil: B. Knific, foto: Times, Slovenska vojska

VIDEO: Izjave predsednice vlade RS, ministra za obrambo RS in načelnika

Enota za specialno delovanje (ESD) je naslednica specialne brigade MORiS, od katere so obdržali znak risa na lipovem listu.

Slovenski vojaki v Afgnistanu na misiji ISAF

Povezani članki