Ameriške letalske sile v napadih ubile 3 vodje Islamske države

by Urednik

V AMERIŠKIH NAPADIH V IRAKU NAJ BI UMRL “FINANČNI MINISTER” ISIS-A

Združene države Amerike so konec novembra 2015 v letalskih napadih v Iraku ubile tri voditelje Islamske države (ISIS), vključno z domnevnim “ministrom za finance”, je v četrtek 10. decembra 2015 sporočil tiskovni predstavnik operacije “Inherent Resolve” polkovnik Steven Warren.

Polkovnik Warren, ki se je javil prek videokonference iz Bagdada, je oznanil, da so v novembru v boju proti Islamski državi v Siriji in Iraku (Daesh) dosegli pomemben napredek. Američani so v tem boju dobili nov zagon in so še vedno prepričani v svoj pristop, ki naj bi prinesel končno zmago.

“V Iraku smo pred kratkim izvedli napade na tri vodilne može finančne in poveljniške mreže Islamske države (tudi Daesh),” je dejal Warren in dodal: “Konec novembra smo ubili Abu Salah, finančnega ministra ISIS-a.” Preostala ubita naj bi bila vodilni na področju izterjav in izsiljevanja Abu Maryam ter Abu Rahman al-Tunisi, ki je usklajeval prenos informacij, ljudi in orožja. Warren je dejal, da so bili vsi trije ubiti v zračnih napadih na cilje v bližini iraškega mesta Tal Afar, ki ga zaseda Islamska država.

Njihova smrt bo po Warrenovih besedah oslabila sposobnosti ISIS-a pri poveljevanju in nadzoru nad vojsko, upočasnila pa tudi njihovo financiranje.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube, USAF

Povezani članki