VIDEO: Želimo Vam srečno novo leto ob zabavnih prigodah iz serije M*A*S*H

by Urednik

REVIJA OBRAMBA VAM ŽELI VESEL BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO 2015

Sodelavci Revije Obramba vsem našim bralcem želimo obilo uspehov in veselih trenutkov v novem letu 2015, ki naj bo zdravo, srečno in zabavno. V ta namen smo pripravili čestitko z zabavnimi utrinki iz kultne vojne serije M*A*S*H, ki je prikazovala dogajanje v bolnišnici za prvo bojno linijo v času vojne med Severno in Južno Korejo.

Vsekakor so nam ob novoletnih željah na misel prišle nekatere vzporednice med “tistimi” in današnjimi časi, ko povečini ljudem ni ravno lahko. V seriji M*A*S*H je zdravniška ekipa na čelu z Hawkeyem, B. J. Hunnicuttom, Trapperjem, Henryem Blakom, Margaret Houlihan, Maxwellom Q. Klingerjem, Frankom Burnsom, Radarjem,kaplanom Mulcahyem in poveljnikom Shermanom Potterjem vedno znala v še tako nemogočih trenutkih poiskati svetlejšo in zabavnejšo plat – in želimo si, da bi jo lahko tudi Vi.

Serija M*A*S*H

Televizijska serija M*A*S*H prikazuje ekipo zdravnikov in podpornega osebja v vojaški bolnišnici “4077. Mobile Army Surgical Hospital” (M*A*S*H) v Uijeongbu v Južni Koreji v času Korejske vojne (25. junij 1950 – 27. julij 1953). Serija je bila premierno prikazana v ZDA 17. septembra 1972 in se je končala 28. februarja 1983 z zadnjim delom, ki so ga poimenovali “Goodbye, Farewell and Amen” (adijo, zbogom in amen), ki je postala najbolj gledana na televiziji predvajana epizoda v vsej zgodovini ZDA z rekordnimi 125-imi milijoni gledalcev. Dogodki iz triletnega vojaškega spopada med Severno in Južno Korejo so prikazani v 256-ih epizodah oz. enajstih sezonah.

Pripravili: ekipa revije Obramba, foto: Wikipedia

Povezani članki