Akcija!

Pehotna oborožitev in oprema

29,90 

avtor: Dr. Anton Žabkar

Knjiga Pehotna oborožitev in oprema – stanje in smeri razvoja na celovit in pregleden način podaja temeljne informacije o zgodovini in trendih razvoja pehotne opreme in oborožitve. Je kvaliteten pripomoček predavateljem in slušateljem, bodočim podčastnikom in častnikom, v vojaškem izobraževalnem sistemu ter tudi poveljujočim ter štabnim častnikom in podčastnikom, ki delujejo na raznih funkcijskih področjih v poveljstvih, še posebej na logističnem.

Redna cena: 44,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Ni na zalogi

Opis

Spremna beseda brigadirja mag. Branimirja Furlana:

»Knjiga PEHOTNA OBOROŽITEV IN OPREMA – stanje in smeri razvoja na celovit in pregleden način podaja temeljne informacije o zgodovini in trendih razvoja pehotne opreme in oborožitve. Je kvaliteten pripomoček predavateljem in slušateljem, bodočim podčastnikom in častnikom, v vojaškem izobraževalnem sistemu ter tudi poveljujočim ter štabnim častnikom in podčastnikom, ki delujejo na raznih funkcijskih področjih v poveljstvih, še posebej na logističnem.

Avtor na celovit in konsistenten način podaja informacije o delovanju oborožitve, njenem namenu in vlogi v bojnem delovanju ter taktično-tehnične lastnosti. Zgodovinski podatki pomagajo bralcu razumeti njen pomen in vlogo skozi različna obdobja. Posebno vrednost dajejo merilci kakovosti in učinkovitosti ter ocene prednosti in slabosti oborožitve, ki lahko pomagajo pri ocenjevanju fizične komponente bojne moči bodočim in sedanjim štabnim častnikom in podčastnikom, in so ena od podlag za ocenjevanje zmogljivosti lastnih in sovražnih sil. Slikovno gradivo prispeva k razumevanju vsebine in jo kakovostno dopolnjuje.«

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

Leto Izida

Jezik

Vezava

ISBN/EAN

Mere izdelka v x š

Založba

Avtor

Mnenja

  1. Urednik

    … Vsebine, ki se nanašajo na balistiko in kakovostne kazalnike oborožitve ter opreme (npr. zanesljivost, razpoložljivost idr.) v potrebnem obsegu, glede na namen knjige in predvidene uporabnike, pomagajo razumeti osnovne determinante oborožitve ter bodo dobrodošel opomnik marsikomu, ki pripravlja taktične študije, sodeluje v procesu izbora in nabave oborožitve ali opravlja naloge v logističnem sistemu slovenske vojske.
    Knjiga Pehotna oborožitev in oprema je kakovosten prispevek k zagotavljanju strokovnih podlag za izobraževanje in usposabljanje v Slovenski vojski ter prispevek k razvoju slovenske vojaške teorije. Upati je, da bo vzpodbudila nadaljnje izdaje, ki bodo pokrile spekter moderne opreme in oborožitve ter s tem zagotovile podlage za izobraževanje in usposabljanje na vojaških specialističnih področjih.
    Brigadir mag. Branimir Furlan

Podaj mnenje