Firefighter Combat Challenge Slovenija 2019

by Urednik

ŽE 10. MEDNARODNO TEKMOVANJE FCC SLOVENIJA

V soboto in nedeljo (21. in 22. septembra 2019) bo na Bledu ponovno edinstven spektakel, ko se bodo na tekmovanju Firefighter Combat Challenge Slovenija med seboj pomerili najbolje pripravljeni gasilci iz Evrope in drugih delov sveta.

Bled bo namreč ponovno gostil evropsko prvenstvo v gasilskem tekmovanju, ki ga poznamo pod imenom Firefighter Combat Challenge Slovenija in na katerem se na modro-rdeči progi srečajo in med seboj pomerijo gasilci iz Slovenije, evropskih držav in drugih delov sveta.

Tekmovanje, ki ga nekateri zaradi težavnosti imenujejo tudi “najtežji dve minuti v športu”, bo organizirano v Sloveniji že 10. leto in je del licenčnega tekmovanja, ki izvorno prihaja iz ZDA. Popularnost tega tekmovanja je iz leta v leto večja in predvsem zaradi dobre organizacije in odlične izvedbe Slovenija ponosno že tretje leto gosti evropski zaključni del pokala.

Tekmovanje bo potekalo ves dan v soboto in nedeljo med 8. in 18. uro, v petek pa bodo že potekale kvalifikacije evropskih ekip za nedeljski finale. Tekmovalna proga bo na čudoviti lokaciji Jezerske promenade – tik pod Festivalno dvorano Bled (Cesta svobode 11).

Gasilci, ki jih bo kar 400, prihajajo iz 17. držav, najštevilčnejše so zastopani seveda Slovenci, ki so med drugim tudi nosilci naslovov evropskih prvakov zadnjih nekaj let in prvega mesta v dvojicah na svetovnem prvenstvu v ZDA (tandem Anže Habjan in Gregor Stanonik).

Biti del edinstvenega spektakla, kjer tekmujejo naši heroji, je nepozabna in nenadomestljiva zgodba, ki pritegne prav vsakogar.

Vljudno vabljeni, da se nam pri dogodku pridružite in nam pomagate prenesti zgodbo naših herojev po vsej Sloveniji in v daljni svet.

Z gasilskim pozdravom “NA POMOČ!”

Video predstavitev (leto 2018):

 

Povezani članki