Rudolf Badjura – življenje in delo

20,00 

avtor: več avtorjev

Znanstvena monografija Rudolf Badjura – življenje in delo prikazuje vsestranska osebnost – vojaški častnik gorskih enot, Maistrov borec, “ljubljanski Rudolf Maister”, kot so ga poimenovali za vojaške zasluge leta 1918. Rudolfa Badjura se je ukvarjal tudi s smučanjem, pisanjem turističnih vodnikov, zbiranjem ljudskega izrazja in zemljepisnih imen, pisanjem priročnikov in slovarjev, aktiven je bil kot vojak, bil je ustanovni član skupine Dren, pobudnik športnega turizma, začetnik raziskovanja jam.

Redna cena: 20,00 eur

poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel poštnina le 1,00 eur

Opis

Pri Založbi ZRC je v zbirki Geografija Slovenije kot 29. knjiga izšla znanstvena monografija Rudolf Badjura – življenje in delo. Soizdajatelj monografije je Združenje vojakov gornikov Slovenije (ZVGS). V knjigi so zbrani referati s simpozija o Rudolfu Badjuri, ki ga je 13. marca 2014  v Poljčah pripravilo ZVGS. Izid knjige sta finančno podprli Zveza slovenskih častnikov in Planinska zveza Slovenije. Knjiga razširja celovito vedenje o vsestranskem Rudolfu Badjuri, ki je bil ob vsem ostalem tudi vojaški častnik gorskih enot, Maistrov borec, “ljubljanski Rudolf Maister”, kot so ga poimenovali za vojaške zasluge leta 1918. Posebna vrednost knjige je bogato arhivsko fotografsko gradivo.

Znanstvena monografija Rudolf Badjura – življenje in delo je plod soavtorstva enajstih strokovnjakov različnih področij. To kaže, da je bil Rudolf Badjura zelo vsestranska osebnost. Ukvarjal se je s smučanjem, pisanjem turističnih vodnikov, zbiranjem ljudskega izrazja in zemljepisnih imen, pisanjem priročnikov in slovarjev, aktiven je bil kot vojak, bil je ustanovni član skupine Dren, pobudnik športnega turizma, začetnik raziskovanja jam. Njegov bibliografski opus šteje preko 60 enot. Zaradi njegove vloge v prvi svetovni vojni smo ob obletnici njenega začetka s pričujočo monografijo počastili tudi spomin na Rudolfa Badjuro.

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

Leto Izida

Jezik

Vezava

Založba

Avtor

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rudolf Badjura – življenje in delo”