Bo Indonezija že v letu 2019 zagnala proizvodnjo tanka black tiger?

by Urednik

NADALJEVANJE TESTIRANJ INDONEZIJSKO-TURŠKEGA SREDNJEGA TANKA

Indonezija naj bi bila kmalu nared za proizvodnjo (in prodajo) srednjega tanka black tiger (oziroma kaplan MT), ki sta ga družno razvili indonezijsko podjetje PT Pindad in turško podjetje FNSS, je novinarjem dejal direktor PT Pindada.

V naslednjih dneh bodo začeli s testiranji že drugega prototipa tanka black tiger, po načrtih pa naj bi do junija 2019 pridobili vse ustrezne certifikate in nato takoj pričeli z množično proizvodnjo. Po prvih informacijah naj bi indonezijsko obrambno ministrstvo (za začetek) naročilo 100 srednjih tankov black tiger, za njihov nakup pa naj bi se zanimala še vsaj ena azijska država.

Tekom testiranj drugega prototipa bodo največji poudarek namenili delovanju topa kalibra 105 mm, opremljenim s sistemom za avtomatsko polnjenje (12 granat). S tankom, ki je opremljen s pasivnim sistemom zaščite, oklepno zaščito 5. stopnje, naprednim sistemom za nadzor ognja, upravljajo trije člani posadke (voznik, poveljnik, strelec). Tank black tiger tehta približno 32 ton, doseže pa hitrost več kot 70 km/h.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki