Pozivi k oblikovanju palestinske države

by Urednik

GENERALNI SEKRETAR LIGE ARABSKIH DRŽAV POZVAL VELESILE


Velike svetovne sile bi morale nujno oblikovati konkretne poti za oblikovanje neodvisne palestinske države, je izjavil generalni sekretar Lige arabskih držav Amed Abu al-Gheit.

Generalni sekretar Arabske lige je med govorom na vrhu v Kairu, na katerem so razpravljali o vprašanjih vzpostavitve miru v Palestini in Izraelu, poudaril, da bi se morala vodstva velikih svetovnih sil po njegovem mnenju že v bližnji prihodnosti dogovoriti o konkretnih perspektivah, ki bi lahko palestinskemu ljudstvu omogočilo ustvarjanje lastne neodvisne države.

Poleg tega je Abu al-Ghaith pozval k takojšnji prekinitvi ognja na območju Gaze in opozoril na potrebo po odprtju humanitarnih koridorjev, potrebnih za zagotovitev dostave humanitarne pomoči na vsa območja palestinske enklave, vključno z njenim severnim delom, od koder je Izrael oviral evakuacije civilistov z nenehnimi napadi.

Generalni sekretar Arabske lige je opozoril tudi na grožnjo, da bi že tako izjemno napete razmere okoli Gaze prerasle v obsežen verski spopad, ki bi lahko vodil v daljšo in pomembnejšo katastrofo.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki