Prva rusko-turška letalska akcija proti Islamski državi

by Urednik

TURČIJA IN RUSIJA SKUPAJ POMAGATA SIRSKI VOJSKI

V rusko-turški zračni operaciji proti pripadnikom Islamske države (ISIS, Daesh), ki se je začela v tem tednu, sodeluje devet ruskih udarnih letal (4 Su-25M, 4 Su-24 in 1 Su-34), na turški strani pa osem letal (4 F-16 in 4 F-4).

Rusko in turško vojno letalstvo izvaja prvo skupno letalsko operacijo proti teroristični organizaciji Islamska država, je na kratkem pregledu dogajanj sporočil načelnik glavne operativne uprave ruskega generalštaba, general Sergej Rudskoj. Dva dni pred začetkom napadov so izvidniške naloge določanja ciljev izvajali s pomočjo brezpilotnih letal in tudi satelitov.

Operacija je dogovorjena s sirsko stranjo in jo izvajajo v predmestju mesta el-Bab v provinci Alepo. Napadajo 36 objektov, je še dodal Rudskoj in poudaril, da so vsi ti napadi vnaprej dogovorjeni na ravni generalštabov in poveljstev letalskih skupin obeh držav, poročajo ruski mediji.  Po besedah predstavnika ruskega generalštaba, je ocena prvih rezultatov pokazala visoko učinkovitost skupnega delovanja rusko-turške letalske formacije.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki