“Ruska strategija v Siriji bo kmalu pripeljala do predaje ISIS-a”

by Urednik

“NOVA” RUSKA VOJAŠKA STRATEGIJA PROTI ISLAMSKI DRŽAVI JE USPEŠNA

Dejanja Ruskih letalskih sil v Siriji so zelo učinkovita, tako da je možno, da se bo Islamska država (ISIS) kmalu vdala in sirski begunci se bodo lahko vrnili domov, je dejal Nabil Michael, politični analitik na Univerzi George Washington.

Ruske in sirske oborožene sile so prikazale uporabo novih metod v spopadu proti skrajnežem ISIS-a, je povedal politični analitik Nabil Michael v intervjuju za Press TV.

“V obeh zalivskih vojnah je bila taktika, da so najprej začeli akcijo bombardiranja, ki je trajala en mesec ali šest tednov, šele nato pa so se začele kopenske čete premikati. V rusko-sirskem vojaškem posredovanju proti Islamski državi pa vidimo vzporedno delovanje zračnih sil in kopenskih enot,” je Michael povedal v intervjuju.

Ob tem je dodal, da Sirska vojska in ruski vojaški svetovalci niso čakati pet, šest tednov na začetek kopenske ofenzive. Ravno nasprotno – trajalo je le nekaj dni, da so se sirske kopenske enote premaknile na območja, ki so jih Ruske letalske sile z bombardiranje “očistila”.

Nabil Michael ravno zaradi drugačne ruske strategije pričakuje, da se bodo pripadniki Islamske države v Siriji začeli predajati, o tem pa naj bi po njegovem mnenju že kmalu pričali prizori na televizijah in poročila na radijih.

Ob tem Michael dodaja, da je ruska strategija pozicioniranja in vojaška moč zasnovana tako, da bo magnet tudi za druge vojaške sile. Pričakuje namreč, da se bodo tudi šiitske, kurdske, sunitske in tudi milice kristjanov na terenu kmalu pridružile rusko-sirsko-iranski koaliciji v boju proti Islamski državi, prav to pa naj bi pripeljalo do predaje pripadnikov ISIS-a.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki