Ameriška vojska za nabavo streliva za puške AK-47 in mitraljeze DshKM

by Urednik

STRELIVO ZA POSEBNE KALIBRE (NE NATO STANDARD) ZA AMERIŠKO VOJSKO

Ameriška kopenska vojska (US Army) želi kupiti strelivo, ki ga uporabljajo za rusko jurišno puško AK-47, pištole tokarev in makarov , ostrostrelne puške SVD dragunov  in mitraljeze PKM in DshKM.

Poveljstvo za pogodbe Ameriške kopenske vojske je na glavni spletni strani ameriške vlade 23. maja objavilo obvestilo o naročilu, pri čemer je zaprosila za informacije od pogodbenikov o njihovi sposobnosti za proizvodnjo in dobavo komercialnega streliva, ki ni s standardih Nato. V skladu s tem obvestilom Ameriška kopenska vojska (US Army) pričakuje, da bo nabavila posebno strelivo, ki ga uporabljajo za rusko jurišno puško AK-47, pištole tokarev in makarov , ostrostrelne puške SVD dragunov  in mitraljeze PKM in DshKM.

Ameriško poveljstvo za naročanje je v imenu urada vodje projekta – Maneuver Ammunition Systems (OPM-MAS) – izdalo tržno raziskavo, s katero bo identificiralo tehnično in finančno sposobne vire za dobavo več različic sistemov posebnega streliva in orožja ( SAWS) in komercialnega streliva, ki ni skladno z Natovimi standardi  iz vsega sveta za dostavo v ZDA.

Skladno s splošnimi specifikacijami iz obvestila ameriška vojska kupuje strelivo majhnega kalibra za omenjeni pištoli, jurišno puško AK-47, mitraljeza in ostrostrelno puško.

Prav tako je v obvestilu opozorilo, da je za to pridobitev predvidena meddržavna pogodba o proizvodnji z nedoločeno dobavo / nedoločeno količino (IDIQ), ki uporablja določbe o popolni in odprti konkurenci (F&OC) za obdobje fiskalnega leta 2021 – 2026.

Pripravil: B. Knific, foto: Dvidshub

 

Povezani članki