Ameriški vojaški helikopter UH-60 strmoglavil v Iraku

by Urednik

V NESREČI UMRLO VSEH SEDEM VOJAKOV NA KROVU

Ameriški vojaški helikopter HH-60 pave hawk (različica helikopterja UH-60 black hawk) s sedmimi vojaki na krovu je strmoglavil v zahodnem Iraku blizu meje s Sirijo, so sporočili ameriški obrambni uradniki 15. marca 2018 zvečer. V nesreči umrlo vseh sedem vojakov.

Ameriški vojaški helikopter HH-60 pave hawk, ki je sodeloval v ameriški misiji v boju proti ISIS v Iraku, sicer ni bil na bojni nalogi, ko je strmoglavil blizu mesta Al Qaim v zahodni provinci Anbar. Prva poročila kažejo, da ni šlo za sovražni ogenj, vendar vzroke za nesrečo še preučujejo.

Na krovu strmoglavljenega helikopterja HH-60 pave hawk je bilo sedem vojakov, v nesreči pa so vsi izgubili življenje. Po poročanju ameriških obrambnih uradnikov je bila prva reševalna ekipa na mestu prizorišča v manj kot eni uri.

Po poročanju Ameriške vojske naj bi bilo to prvo strmoglavljenje ameriškega helikopterja s smrtnimi žrtvami od začetka ameriškega vojaškega posredovanja proti Islamski državi leta 2014. Po podatkih Pentagona je v Iraku prisotno še vedno približno 5.250 ameriških vojakov.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

 

Povezani članki