ISIS ima v svoji oborožitvi tudi brezpilotna letala (UAV)

by Urednik

ISIS SE JE Z UAV-JI PRIDRUŽIL HEZBOLAHU, HAMASU IN LIBIJSKIM UPORNIKOM

V enem od zadnjih propagandnih videoposnetkov, napad na sirsko vojaško bazo 93, je militantna skupina ISIS uporabila tudi posnetke vohunskega brezpilotnega letala (UAV – unmanned aerial vehicle).

Pripadniki militantne skupine ISIS so v soboto 23. avgusta 2014 na spletnem portalu You Tube objavili videoposnetek napada na sirsko Vojaško bazo 93 blizu mesta Raqqa Governorate v severni Siriji. Militantna skupina Islamska država v Iraku in Siriji (Islamic State in Iraq and the Levant/Syria – ISIS) je vojaško bazo Sirske vojske napadla 7. avgusta 2014 in jo zavzela s pomočjo samomorilskih napadalcev v vojaških tovornjakih polnih razstreliva.

V napadu pa so, kot prikazuje videoposnetek, uporabili tudi vohunska brezpilotna letala (UAV). Ob prikazovanju videoposnetka so sliko iz brezpilotnega letalnika podpisali z napisom “From the Camera an ISIS Spy Drone” (slika kamere vohunskega UAV-ja ISIS-a).

ISIS se je s posedovanjem brezpilotnih letalnikov, kar prikazujejo v spodnjem propagandnem posnetku, tako pridružil militantnim skupinam Hezbolah, Hamas in libijskim upornikom.

Pripravil: A. Knific, foto: You Tube, Military Photos

VIDEO: Posnetki napada skupine ISIS na sirsko vojaško bazo 93

Povezani članki