Nova digitalizirana oklepna vozila “hunter” za Singapursko vojsko

by Urednik

DOMAČI GOSENIČNI OKLEPNIKI ZA ZAMENJAVO M113

Singapurska vojska je 11. junija sporočila, da je naročil popolnoma nova gosenična oklepna bojna vozila hunter (lovec), ki so jih razvila singapurska Agencija za znanost in tehnologijo na področju obrambe v sodelovanju z obrambnim konglomeratom Singapore Technologies Engineering in Singapursko vojsko.

Singapurski obrambni minister dr. Ng Eng Hen je oklepno bojno vozilo (AFV) hunter označil kot prvo popolnoma digitalizirano platformo v Singapurski vojski, ki bo zagotovila večjo moč, zaščito in mobilnost. Ob tem je poudaril, da je bilo vozilo hunter, ki je bilo prvič predstavljeno spomladi 2017, izbrano kot osrednja vojaška platforma za preoblikovanja Singapurske vojske v naslednjo generacijo vojske, ki naj bi tako postala močnejša, hitrejša, pametnejša in bolj smrtonosna. napredna borbena sila. Flota goseničnih oklepnikov hunter, ki bo zamenjala floto starejših ameriških M113, bo za delovanje potrebovala manj vojakov, vendar bo z uporabo naprednih tehnologij bolj učinkovita.

Singapurski obrambni minister dr. Ng Eng Hen, je še poudaril, da je oklepnik hunter s kompletom sistemov C4 (poveljevanje, nadzor, komunikacije in računalniki) prva popolnoma digitalizirana platforma Singapurske vojske, ki bo močno okrepila zmogljivosti vojskovanja in povečala operativno učinkovitost vojske Singapurja.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki