Slovenskega premierja sprejel generalni sekretar zveze Nato

by Urednik

MIRO CERAR NA OBISKU PRI JENSU STOTENBERGU

Slovenskega ministrskega predsednika Mira Cerarja je med obiskom poveljstva zveze Nato v Bruslju sprejel novi generalni sekretar severnoatlantskega zavezništva Jens Stoltenberg. Slednji se je zahvalil Cerarju za solidartnost Slovenije Natu in za naš prispevek Natovim operacijam v svetu. Dodal je šem, da je Slovenija odigrala pomembno vlogo v mirovni operaciji v Afganistanu, prav tako pa je pohvalil naš prispevek v mirovni operaciji KFOR na Kosovu.

Med srečanjem sta oba izrazila zaskrbljenost zaradi razvoja dogajanj v Ukrajini, govorila pa sta tudi o sodelovanju Nata in trenutni situaciji na zahodnem Balkanu. Generalni sekretar je našega ministrskega predsednika še pohvalil za vlogo Slovenije, ki jo ima vtem delu Evrope.

Kot je še poudaril Stoltenberg :“Nato je tu, da zaščiti in brani Slovenijo, prav tako bomo za vašo varnost zagotavljali varnost zračnega prostora. To pa je dokaz Natove dejanske solidarnosti, na vašem nebu, vsak dan.” Poudaril je še, da težavne gospodarske okoliščine še bolj izpostavljajo potrebo po sodelovanju znotraj zavezništva. Stoltenberg se je še zahvalil Ceraju za njegov obisk na samem začetku  mandata generalnega sekretarja Nata, kar kaže njegovo privrženost zavezništvu, prav  tako pa to kaže na tesno sodelovanje v prihodnje.

Pripravil: B. Knific, foto: NATO

VIDEO: Tiskovna konferenca Mira Cerarja in Jensa Stoltenerga v Bruslju

Povezani članki