V ZDA razvijajo električno verzijo vozila humvee

by Urednik

RAZVOJ HIBRIDNEGA LAHKEGA OKLEPNEGA VOZILA

AM General in QinetiQ sta začela razvoj koncepta hibridnega visokomobilnega večnamenskega kolesnega vozila (HMMWV), bolj znanega kot humvee.

Cilj skupnega projekta je pokazati sposobnost elektrifikacije vojaških kopenskih vozil za izboljšano zmogljivost ob zmanjšanju ogljičnega odtisa vojaških operacij.

Zaenkrat še niso razkrili morebitnega kupca hibridnih humveejev, vendar Ameriška kopenska vojska (US Army) trenutno ocenjuje možnost nakupa “električnih lahkih izvidniških vozil (eLRV)” in je celo sodelovala pri predstavitvi.

Qinetiq in AM General sta sporočila, da je koncept vozila hibridnega vozila humvee prvi korak “zelo ambicioznega programa, v katerem raziskujeta, kako se lahko elektrifikacija spremeni v konkurenčno prednost na področju bojišč.”

Pričakuje se, da bo to sodelovanje postavilo temelje za nadaljnje raziskave zmožnosti elektrifikacije kopenskih vojaških vozil, na primer avtonomnih sistemov, povečane ozaveščenosti o razmerah z izboljšano zmogljivostjo senzorjev in optičnih komunikacij.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

 

Povezani članki