VIDEO: Demonstracija specialnih sil v Tampi

by Urednik

MEDNARODNA KONFERENCA SPECIALNIH SIL NA FLORIDI

Mednarodna industrijska konferenca specialnih sil je poznana pod kratico SOFIC in vsako leto poteka med 20. in 22. majem na Floridi (ZDA), v mestu Tampa.

Na letnem forumu specialnih sil SOFIC v Tampi na Floridi se na enem mestu srečajo pripadniki specialnih sil iz različnih delov sveta s predstavniki iz vrst vojske, vladnih služb, akademskega sveta, ponudniki opreme in oborožitve, druženje izkoristijo za navezovanje stikov in razpravo o aktualnih in prihodnjih izzivih delovanja specialnih sil, na okroglih mizah poveljniški kader predstavnikom iz obrambne industrije posreduje informacije o izzivih, trendih in potrebah, tako da slednji lahko razvijejo produkte, ki bi zadovoljili dane zahteve specialnih sil.

Letošnjega dogodka so se udeležili pripadniki specialnih sil iz 17 držav – različnim ameriškim specialnim enotam so se pridružili kolegi iz VB, Danske, Estonije, Francije, Nemčije, Irske, Poljske, Švedske, itd. –, ki so sodelovali tudi na javni demonstracijski vaji delovanja specialnih sil, ki vam je na ogled v priloženem videu. Enote so v protiteroristični operaciji posredovale iz vode, zraka in na kopnem, pri tem pa so uporabile širok nabor taktik prikritega prihoda (ang. infiltration) in odhoda (ang. exfiltration) z območja operacije.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: SOFIC

VIDEO: Demonstracija specialnih sil v Tampi

Povezani članki