Letalska nesreča transportnega Il-76 v Alžiriji

by Urednik

V NESREČI LETALA V ALŽIRIJI UMRLO VEČ KOT 250 LJUDI

Na severu Alžirije je v sredo, 11. aprila 2018, takoj po vzletu strmoglavilo vojaško transportno letalo Iljušin Il-76 Alžirskih letalskih sil, ki je na krovu prevažalo vojake in njihove družine.

Kot poročajo reševalne službe, ki so prispele na kraj letalske katastrofe, je bilo v letalski nesreči alžirskega vojaškega transportnega letala Iljušin Il-76 mrtvih najmanj 257 oseb.

Med žrtvami je bilo tudi 26 pripadnikov zahodnosaharskega gibanja za neodvisnost Polisario, poroča vladajoča alžirska stranka FLN.

Sekretar FLN, general Djamel je v izjavi za lokalno TV Ennehar povedal, da dokončnega števila žrtev te nesreče še ne morejo podati.

Vzroki za nesrečo alžirskega vojaškega transportnega letala Il-76 niso znani, začeli so tudi preiskavo o vzrokih zanjo, poroča alžirsko obrambno ministrstvo. Reševane službe so takoj zaprle področje okoli vojaške letalske baze Boufarik, od koder je vzletelo letalo. Baza se nahaja 30 km jugozahodno od alžirske prestolnice Alžir, transportni Il-76 pa je poletel proti letalski bazi Bechar na jugozahodu Alžirije. Predvidevali so, da bo pristalo v Tindoufu, v Južnem delu Alžirije, kjer so naseljeni številni begunci sosednje Zahodne Sahare, spornega ozemlja, ki si ga je priključil Maroko. Letalo Il-76 je padlo na kmetijska zemljišča brez prebivalcev.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki