Rusija iz Sirije umaknila še zadnja jurišna letala Suhoj Su-25

by Urednik

VIDEO: RUSKA BOJNA LETALA IN HELIKOPTERJI MED DELOVANJEM V SIRIJI

Rusko obrambno ministrstvo je v sredo 4. maja 2016 sporočilo, da je iz zračne baze Hmeymim v Siriji umaknilo še zadnje jurišno letalo Suhoj Su-25, še pred tem pa tudi velik del preostalih lovcev, lovskih bombnikov in helikopterjev.

V Rusijo se je v zadnjih tednih vrnilo že več kot 30 bojnih letal Ruskih letalskih sil, ki so sodelovala v vojaški operaciji v podporo režimu sirskega predsednika Basharja al Assada. Uradni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva generalmajor Igor Konashenkov je dejal, da je Rusija v Siriji ohranila le toliko letal, kolikor jih je potrebno za boj proti uporniškim skupinam (potem ko je “uradno” ustavila vojaško operacijo v Siriji konec marca 2016).

“Trenutno ostaja (v Siriji, op. a.) le toliko moči, kot jih potrebujemo za opravljanje nalog v boju proti mednarodnim terorističnim skupinam Daesh in Jabhat al Nusra. Danes ste videli, da naša letala izvajajo polete za uničenje mednarodnih terorističnih skupin v regiji Raqqa, Arak in Deir ez-Zor,” je dejal Konashenkov.

Naslednji da (5.5.2016) je rusko obrambno ministrstvo na spletu že objavilo videoposnetek delovanja svojih letalnikov v Siriji. Video prikazuje jurišnike Su-25, transportno-bojne helikopterje Mi-8, lovce Su-35, lovske bombnike Su-24M in Su-34, ki so oziroma še delujejo iz sirske letalske baze Hmeymim.

Pripravil: A. Knific, foto: Ru.Mil

VIDEO: RUSKA BOJNA LETALA IN HELIKOPTERJI MED DELOVANJEM V SIRIJI

Povezani članki