“Ruska vojska v Siriji nima nameščenih raketnih sistemov S-400”

by Urednik

RUSKO VOJAŠKO POSREDOVANJE PROTI ISLAMSKI DRŽAVI V SIRIJI SE NADALJUJE

Kot je konec prejšnjega tedna poudaril predstavnik za stike z javnostmi ruskega obrambnega ministrstva generalmajor Igor Konashenkov, v Siriji ni ruskih sistemov zračne obrambe S-400 triumf.  

Kot je zatrdil Konashenkov, so sicer nekateri zahodni mediji objavili drugačne trditve, torej da Ruska vojska uporablja v Siriji raketne sisteme zračne obrambe S-400, vendar naj bi te podatke po njegovem mnenju ti mediji uporabljali zgolj za samopromocijo. Bazo Hmeymim v Siriji, ki jo uporablja Ruska vojska, je obiskalo 50 novinarjev in reporterjev iz 12 držav, med tridnevnim obiskom pa so lahko videli vsa sredstva in naprave, ki jih tam uporabljajo.

Rusija v Siriji trenutno uporablja v bojih proti Islamski državi (ISIS) skupaj 50 letalnikov: bombnike Su-34 in Su-24M, jurišnike Su-25, lovce Su-30SM ter helikopterje Mi-8 in Mi-24. Doslej so po poročanju uničili nad 2000 vojaških ciljev. Kot so še povedali tujim novinarjem in reporterjem, naj bi Rusija v vojaških operacijah v Siriji ne imela namena uporabiti kopenskih sil.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki