Samomorilski napad na sirske in ruske vojake na zahodu Sirije

by Urednik

ZA NAPAD JE ODGOVORNOST PREVZELA ISLAMSKA DRŽAVA

Islamska država je prevzela odgovornost za samomorilski napad avtomobila bombe v vasici Zaizun v zahodni sirski provinci Daraa, kjer so se uporniki v zadnjih dneh dogovorili, da predajo nadzor nad območjem Sirski vojski, zvesti predsedniku Assadu.

Pripadnik ISIS-a se je v torek, 10. julija 2018, z avtomobilom bombo zapeljal v vojaško postojanko z sirskimi in ruskimi vojaki, pri tem pa naj bi ubil 35 ljudi in jih še 15 ranil. V napadu naj bi po prvih vesteh umrlo 8 vojakov iz vrst Sirske vojske in sirskih upornikov, sprti strani sta se na tem območju ravno pred dnevi pobotali.

Po nekaterih vesteh naj bi v napadu umrlo tudi 5 ruskih vojakov. Predstavniki Ruske vojske so novice že zanikali in poročajo, da niso zabeležili “nobene izgube ruskih vojakov v provinci Daraa oz. v Siriji” in dodajajo: “Vsi ruski vojaki so živi.”

Odgovornost za napad je prevzel Jaish Khalid ibn al-Walid, ki je povezan z Islamsko državo in nadzoruje dolino Yarmouk v provinci Daraa. Nedavni samomorilski napad naj bi bil sploh prvi od začetka ofenzive v provinci Daraa, ki jo je Sirska vojska sprožila 19. Junija, v želji po osvoboditvi še zadnjih ozemelj, ki jih nadzira opozicija zunaj province Idlib.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki