Srbija želi brezpilotne letalnike bayraktar mimo čakalne vrste

by Urednik

BEOGRAD PROSIL ERDOGANA ZA ČIMPREJŠNJO DOBAVO LETALNIKOV

Srbija je zainteresirana za prejem turških brezpilotnih letal TB2 bayraktar v zelo bližnji prihodnosti, zato je Beograd od Recepa Tayyipa Erdogana zahteval, naj jim prodajo te jurišne brezpilotnike mimo čakalne vrste.

Po poročanju ruske tiskovne agencije TASS je to izjavo dal srbski predsednik Aleksandar Vučić takoj po združeni taktilni vaji Fire Shield, ki se potekala na Pasuljanskih Livadah v Srbiji.

Srbski predsednik je prišel do zaključka, da bi oborožene sile Srbije morale okrepiti s helikopterji in brezpilotnimi letali. To je bil razlog, da se je Vučić obrnil na Erdogana s predlogom, da bi mu nujno prodal UAV, dobil pa je pozitiven odgovor turškega voditelja.

»V pogovoru z Erdoganom sem pred dvema dnevoma prosil za turške bayraktarje in dobil obljubo, da jih bomo dobili ”mimo vrste”, je izjavil srbski predsednik. To pomeni, da bo postala Srbija sedma tuja država, katere vojska bo prejela UAV TB2 bayraktar. Trenutno so v arzenalu azerbajdžanskih, ukrajinskih, katarskih, maroških, libijskih in poljskih oboroženih sil. Bojna uporaba teh brezpilotnikov je potekala v Libiji, Siriji, Karabahu in Ukrajini.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki