Stoltenberg: Napadi Ruske vojske usmerjeni proti sirski opoziciji

by Urednik

BO ZVEZA NATO POSLALA VOJAKE V TURČIJO?

NATO in Ankara bosta skupaj ocenila, ali je Turčiji potrebna dodatna pomoč zaradi položaja v Siriji, je izjavil generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, saj naj bi bili napadi Oboroženih sil Ruske federacije v Siriji uperjeni večinoma proti silam opozicije (sirskim upornikom), ne pa proti Islamski državi (ISIS).

»Skrbi me dejstvo, da Rusi ne napadajo Islamske države v tolikšni meri kot napadajo opozicijske skupine in s tem podpirajo obstoječi režim. Pozivam Rusijo h konstruktivnosti in sodelovanju v boju proti Islamski državi(ISIS) in naj ne podpira zgolj Assada,« je novinarjem izjavil Stoltenberg pred sejo obrambnih ministrov držav članic NATO.

Rusko obrambno ministrstvo je demantiralo trditve o napadih na t.i. »zmerno« sirsko opozicijo, češ da so to prazne marnje.

Generalni sekretar Nata je prav tako izrazil zaskrbljenost ob ladijskem napadu z manevrirnimi raketami in poudaril, da bo NATO branil svoje zaveznice, vključno s Turčijo, ter da bo skupaj z Ankaro ocenil, ali je Turčiji potrebna dodatna (vojaška) pomoč zaradi situacije v Siriji.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki