V Iraku v letalskem napadu ranili voditelja ISIS-a

by Urednik

IRAŠKA VOJSKA NAPADLA KONVOJ Z VODITELJI ISLAMSKE DRŽAVE

Vodjo militantne skupine Islamska država v Iraku in Siriji/Levantu (ISIS/ISIL) naj bi ranili v bombnem napadu v zahodni iraški provinci Anbar, so sporočili iraški obveščevalci.

“Abu Bakr al-Baghdadi je bil poškodovan v bombnem napadu, katerega cilj je bil njegov konvoj vozil,” so sporočili iz Bagdadskega informacijskega centra v nedeljo 11. oktobra 2015.

Po poročanju naj bi bila v napadu na konvoj vozil Islamske države ranjena še dva pomebna voditelja te skupine – Abu Omar Kubaisi in Abu Saad Karbouli.

Konvoj vozil z voditelji ISIS-a naj bi napadla letala Iraških letalskih sil in sicer v zahodni iraški provinci Anbar.

Zaenkrat še ni znano s katerimi letali so Iračani napadli konvoj z voditelji ISIS-a, najverjetneje pa so ga Iraške letalske sile izvedle z jurišniki Su-25 ali z novimi lovci F-16, ki so jih v napadih na položaje Islamske države začeli uporabljati v prvih dneh septembra 2015.

Iraške letalske sile imajo v svoji oborožitvi 7 ameriških lovcev F-16IQ (C/D block 52), od tega so prvi štirje enosedi v Iraku od srede julija 2015, 12 jurišnih letal Su-25, ki so jih od Rusije kupili poleti 2014, do 5 turbopropelerskih letal Cessna 208 caravan oboroženih z raketami hellfire, ob tem pa še operativnih 16 bojnih helikopterjev Mi-35, 11 Mi-28 in do 30 jurišnih helikopterjev Bell 407 scout.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki