“V zračnih napadih v Siriji umrl drugi človek Islamske države (ISIS)”

by Urednik

SIRSKA VOJSKA, OPOGUMLJENA Z RUSKO ZRAČNO POMOČJO, ZAČENJA NOVE OFENZIVE

V ruskih zračnih napadih v Siriji naj bi 14. oktobra 2015 v provinci Homs umrl Abu Bakr al-Shishani, vodja (poveljnik) Islamske države (ISIS) v Siriji, so ruskim medijem sporočili sirski vojaški viri dan za tem.

“Dne 14. oktobra 2015 so ruska vojaška letala v provinci Homs napadli in uničili skupino skrajnežev skupaj z v Čečeniji rojenim Abu Bakr al-Shishanijem, vodjem teroristične skupine Ahrar ash-Sham,” je sporočil sirski vir.

Začetna poročila obveščevalcev kažejo, da je v enem izmed bombnih napadov res umrl terorist čečenskega rodu Abu Bakr al-Shishani, ki velja za enega izmed najpomembnejših vodij Islamske države in za vodjo ISIS-a v Siriji.

Že v četrtek, 15. 10.2015, dopoldne pa je sirska državna tiskovna agencija SANA poročala, da je Sirska vojska v napadih ubila šejka Omarja Mustafo al-Khodra, še enega izmed pomembnih vodij Islamske države, kot tudi njegovega pomočnika.

Istega dne je sirska vlada sporočila, da je Sirska vojska zjutraj začela obsežno ofenzivo na položaje Islamske države, kot tudi Fronte al-Nusra, na območju severno od osrednjega sirskega mesta Homs.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki