Na Tankovskem biatlonu 2014 zmagala ruska posadka

by Urednik

ZA ZMAGO NA TANKOVSKEM BIATLONU SO SE POMERILE RUSIJA, ARMENIJA, KITAJSKA IN KAZAHSTAN

Na mednarodnem tankovskem biatlonu, ki je potekal med 4. in 16. avgustom 2014 na ruskem vojaškem poligonu Alabino v bližini Moskve, je prvo mesto pripadlo ekipi Ruske vojske. Tankovski biatlon 2014, na katerem so sodelovale tankovske posadke iz 12-ih držav, je obiskalo več kot 70 tisoč gledalcev, med njimi pa naj bi bili tudi opazovalci iz vsaj 20-ih držav.

Prvo mesto je zasedla tankovska posadka Ruske vojske, drugo mesto Armenske vojske, tretje Kitajske in četrte Kazahstanske vojske. Indijci, ki niso mogli priti do finala, so potožili, da ima kitajski tank type 96A (1200 KM) močnejši motor kot tanki T-72B1 (800 KM), s katerimi so tekmovale preostale ekipe.

Poleg prvih štirih držav udeleženk, ki so nastopile v zaključnem finalu, so na tankovskem bitalonu 2014 sodelovale še tankovske posadke iz Angole, Armenije, Belorusije, Kuvajta, Kirgizistana, Mongolije, Venezuele in Srbije.

Glavno nagrado, glavni bojni tank T-90, je kot drugouvrščena prejela Armenija.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Finale Tekmovanja v tankovskem biatlonu 2014

SORODNE NOVICE:

TANKOVSKI BIATLON 2014: Rusija vodi, Srbija četrta

Na poligonu 2. Motoriziranega bataljona Ruske vojske v Alabinu v bližini Moskve se je 4. avgusta začel drugi mednarodni tankovski biatlon, trajal pa bo vse do 16. avgusta 2014.

Kitajska ekipa že na poti na tankovski biatlon

Udeleženci mednarodnega tekmovanja v tankovskem biatlonu iz vrst Kitajske vojske so že prečkali kitajsko-rusko mejo in so na poti proti vadbišču Alabino v bližini Moskve.

Povezani članki